Diplomerad hormonterapeut

Premiär under 2017 för en mer avancerad vidareutbildning för dig som vill arbeta med hormoner i din verksamhet.

Höstens kursomgång: 6-8/10 + 16-17/10 2017

Säkerställ din plats redan nu till nästa omgång i oktober. ENDAST 1 plats kvar ! (jag tar även emot kölista)

Nadja

Det behövs fler terapeuter i Sverige som vill arbeta helhet, se sambanden mellan kost, livsstil, hormoner och i vilken ordning man behöver åtgärda och justera så klienten upplever viktiga hälsoförbättringar. Dessutom använda sig av rätta provsvar som en viktig pusselbit i helheten.

För vem passar min utbildning

Utbildningen är skapad för dig som vill arbeta mer med hormonell balans i din verksamhet. Jag kommer lära ut de verktyg, arbetssätt och prover jag arbetar med för att balansera äggstockar, binjurar och sköldkörtel. Vi kommer även in på andra vanliga symtom och obalanser som jag vet att många klienter har besvär med.

Under kursen går vi igenom de tillskott av hormoner och kosttillskott som jag vet fungerar i samarbetet med din klient, hur man tänker i val av leverantörer av tillskott, dokumentation och underlag som kan hjälpa dig när du träffar klienter. Detta för att du ska kunna komma igång så snabbt som möjligt och använda dina nya kunskaper praktiskt. 

Vi fördjupar oss kring hormonerna, östrogen, progesteron, testosteron, kortisol, sköldkörtelhormoner, serotonin samt melatonin och hur man tänker utifrån olika klienter och symtom, steg för steg. Vi kommer även diskutera mage/tarm obalanser, candida och vilka råd du kan ge kring det eftersom dysbios ställer till mycket oreda med hormonerna.  I kursen ingår också utbildning i att börja arbeta med salivtester. Under våren 2017 erbjuder jag även 2 gästföreläsare. Mer om dem längre ner på denna sida.

Mer detaljerad kursöversikt

Din bakgrund

För att tillgodogöra dig kursen till Diplomerad Hormonterapeut på bästa sätt, behöver du ha någon form av hälsoutbildning i botten med en grundläggande förståelse för hur kroppen fungerar. Är du redan verksam teraput inom hälsa i eget företag, så räknas detta som en vidareutbildning och är avdragsgill. På både omgång 2 och 3 finns ett antal deltagare anmälda som är leg och verksamma – eller varit verksamma – inom sjukvården. Det gör mig extra glad att de väljer att gå min utbildning. Flera av dem får dessutom kostnaden betald av sin arbetsgivare.

Kort om mig

Som kvinna och privatperson har jag personlig erfarenhet av mängder med hormonella obalanser, utbrändhet, sköldkörtelunderfunktion vilket gör att jag vet hur det känns. Detta har drivit mig mot att söka lösningar och att utbilda mig för att kunna hjälpa andra med liknande besvär. Det blir ett annat engagemang när man förstår i grunden. 

Jag lever och tänker själv likt paleokost vad gäller min mat, naturlig mat lagad från grunden. Är glutenfri, sockerfri (så långt det är möjligt) och har även tagit bort flytande mjölkprodukter. Det är inte på något sätt nödvändigt att du lever lika som jag, men det är bra om vi har ungefär samma grund att stå på eller att du åtminstone tycker att det verkar riktigt. Under kursen får du förstås en övergripande grund i varför jag tänker som jag gör eftersom kosten är så viktig för hormonell balans.

I övrigt samarbetar jag tätt med Dr Gunilla Saupes mottagning, Jakobsberg och har nära kontakt och gott kollegialt samarbete med ett flertal hälsopotentater i Sverige. Tusentals kvinnor följer mig via Louise Edlunds Hormonforum på facebook och många hundratals klienter har passerat min mottagning under åren och är även återkommande klienter.

Bakåt i tiden många års erfarenhet som lärare åt dåvarande mfGruppen (2007-14), numera Paleo Institute. Har dessutom under 5 år varit aktiv delägare i mf Hälsocenter, Sthlm (2007-13). Du kan lyssna på delar av mitt arbete via mina podcasts som ligger ute på Youtube, sök på Louise Edlund så kan du välja där. Eller gå in direkt på min hemsida och lyssna Hälsa och hormonpodden
I övrigt hänvisar jag till min ordinarie hemsida om du vill veta mer om mig och min bakgrund: Om Louise

Utbildningens längd

Utbildningen omfattar 30 lektionstimmar fördelat på 5 heldagar.
Efter avslutad kurs erbjuds ett frivilligt vidareutbildningsprogram/handledning under 6 månader.
Kostnaden för det ingår inte i grundkursens avgift.

 

TGrupparbete

Upplägg

Efter kursavslutning gör du en inlämningsuppgift för att bli godkänd diplomerad hormonterapeut från Louise Edlund Utbildningar AB.
Jag har skapat utbildningen utifrån min mångåriga erfarenhet som terapeut och lärare på andra hälsoutbildningar
(numera Paleo Institute, Anna Hallén Utbildningar).

För att du ska kunna bedöma mig som utbildningsgivare, hoppas jag att du hittar vad du söker här på sidan eller via min hemsida: www.louiseedlund.se
Där finns också gott om referenser från klienter, kollegor och elever.

Du kommer ingå i en särskild facebook grupp för hormonterapeuter utbildade av mig där ni kan resonera med varandra.

Datum

Omgång 2: SLUTSÅLD: 7-9/4 och 24-25/4, kl. 9-16. Lättare glutenfritt fika ingår, inga övriga måltider.

Omgång 3:  6-8/10 + 16-17/10. Säkerställ din plats redan nu genom att betala in anmälningsavgift.
Endast 1 plats återstår till omgång 3. Vill du stå på kö till omgång 4 våren 2018 alt, om något sent återbud kommer , v.v kontakta mig.

Kurslokal och tips på boende under utbildningen

Möteskontoret, S:t Eriksgatan 9, Sthlm
Tips på boende
Eller kanske du vill hyra någon annans privata lägenhet i Sthlm. Jag har provat AirBnB ute i Europa och min erfarenhet är att det fungerar utmärkt.
Här har du länk till AirBnb i Sthlm.


Pris

Bindande anmälningsavgift 2000:- + moms via: webshop.louiseedlund.se (du erhåller kvitto ur shopen)
Vill du hellre ha faktura, v.v kontakta mig.

Totalpris inkl. anmälningsavgift: 12.500:- + moms
Priset inkl. kursmaterial och eBoken: Progesteron i praktiken.

Anmälan

Jag vill anmäla mig direkt !

Anmälan sker genom att betala en bindande anmälningsavgift på 2000:- + moms med kontokort genom att klicka på knappen.
Vill du hellre ha en faktura, kontakta mig.
Senaste anmälningsdag: 20/9 2017. 
Slutbetalning mot faktura resterande 10.500:– + moms i september 2017

Delbetalning : 5.250:- + moms 25/8 och 5.250:- + moms 25/9 mot en extra avgift om 200:- per faktura täckande kredit och admin. avgift.
V.v. meddela mig via mail senast 15/8-17 om du önskar delbetala.

Max 12 kursplatser.
För att erhålla kursplats ska anmälningsavgiften på 2500 kr inkl. moms vara inbetald.

Avbokningsregler

Kursansvarig/lärare

Louise Edlund, Louise Edlund Utbildningar AB.

 

Kursavsnittet om Sköldkörtelhormonerna – Nadja Öström

Nadja

Nadja Öström, ordförande i Sköldkörtelföreningen mars 2014- mars 2017.
Fick 2010 sköldkörteldiagnosen Hashimoto och Hypotyreos i samtal med läkare.
Nadjas historia från chock och dödsångest till idag en hälsa i balans är både spännande och fantastisk. Till vardags driver Nadja sin egen frisersalong, uppvaktar politiker och vården för bättre hantering av sköldkörtelsjukdomar i Sverige och sprider sin kunskap om sköldkörtelobalanser, kost, näring och tarmobalanser. Nadja är dessutom utbildad Lic Kostrådgivare.
Med stor egen erfarenhet, både om sig själv och andra med sköldkörtelobalanser, förklarar Nadja den komplexitet sköldkörteln kan skapa vid obalans.

 

Gästföreläsare – Nina Axell Hartvik

Nina är ännu inte bokad för oktober 2017
Nina

Nina driver Lustans Ekologiska tillsammans med sin man i Mariehamn, Åland.
Hon är Diplomerad Ekologisk hudvårdsterapeut, diplomerad ört/aroma och samtalspedagog. Har hållit kurser och föreläsningar för företag, föreningar, privatpersoner och organisationer sedan 2010. Dessutom har hon utbildat ekologiska hudvårdsterapeuter i ekologisk hårvård och undervisat på Ålands Medborgarinstitut i flertal år.

Nina kommer själv att gå utbildningen i april men också under några timmar lära oss mer om läkeörter och eteriska oljor som vi kan ha stor glädje av i vår verksamhet med hormonell balansering.