Diplomerad hormonterapeut

Dipl Hormonterapeut – en unik avancerad vidareutbildning för dig som vill arbeta med hormoner i din verksamhet.

Omgång 4: 13-15/4 och 26-28/4 2018

Jag har en avbokning till omgång 3 i oktober. Skicka mail om du är intresserad av den platsen.

 

Nadja

Det behövs fler terapeuter i Sverige som vill arbeta helhet, se sambanden mellan kost, livsstil, hormoner och i vilken ordning man behöver åtgärda så att klienten upplever viktiga hälsoförbättringar. Dessutom använda sig av rätta provsvar som en viktig pusselbit i helheten.

För vem passar min utbildning

Utbildningen är primärt skapad för dig som vill arbeta med hormonell balans i din nuvarande verksamhet. Jag kommer lära ut de verktyg, arbetssätt och prover jag arbetar med för att balansera äggstockar, binjurar och sköldkörtel. Vi kommer även in på insulin, mage/tarm, örternas värld och vanliga symtom och obalanser som jag vet att många klienter har besvär med. Fokus under utbildningen på kvinnans symtom i samtliga hormonella faser,  men även generella hälsoobalanserar som drabbar båda könen.

Under kursen går vi igenom de tillskott av hormoner och kosttillskott som jag vet fungerar i samarbetet med din klient, hur man tänker i val av leverantörer av tillskott, dokumentation och underlag som kan hjälpa dig när du träffar klienter. Detta för att du ska kunna komma igång så snabbt som möjligt och använda dina nya kunskaper praktiskt. 

Vi fördjupar oss kring hormonerna, östrogen, progesteron, testosteron, kortisol, sköldkörtelhormoner, serotonin samt melatonin och hur man tänker utifrån olika klienter och symtom, steg för steg. Vi kommer även diskutera mage/tarm obalanser, candida och vilka råd du kan ge kring det eftersom dysbios ställer till mycket oreda med hormonerna.  I kursen ingår också genomgång i att börja arbeta med salivtester. Nadja Öström är min gästföreläsare för genomgången av sköldkörteln under en hel kursdag och det kan tillkomma någon annan spännande och kompetent gästföreläsare under kursen. Den detaljerade kursöversikten kan komma att justeras vad gäller planering under pågående kurs.

Mer detaljerad kursöversikt

Din bakgrund

För att tillgodogöra dig kursen till Diplomerad Hormonterapeut på bästa sätt, behöver du ha en grundläggande hälsoutbildning i botten med en förståelse för hur kroppen fungerar. Takten är relativt hög och materialet omfattande och fylligt. Är du redan verksam teraput inom hälsa i eget företag, så räknas detta som en vidareutbildning och är avdragsgill. På både omgång 2 och 3 är ett antal deltagare anmälda som är leg och verksamma – eller varit verksamma – inom sjukvården. Det gör mig extra glad att de väljer att gå min utbildning. Flera av dem får dessutom kostnaden betald av sin arbetsgivare.

Kort om mig

Som kvinna och privatperson har jag personlig erfarenhet av mängder med hormonella obalanser, utbrändhet, sköldkörtelunderfunktion vilket gör att jag vet hur det känns. Detta har drivit mig mot att söka lösningar och att utbilda mig för att kunna hjälpa andra med liknande besvär. Det blir ett annat engagemang när man förstår i grunden. 

Jag lever och tänker själv likt paleokost vad gäller min mat, naturlig mat lagad från grunden. Är glutenfri, sockerfri (så långt det är möjligt) och har även tagit bort flytande mjölkprodukter. Det är inte på något sätt nödvändigt att du lever lika som jag, men det är bra om vi har ungefär samma grund att stå på eller att du åtminstone tycker att det verkar riktigt. Under kursen får du förstås en övergripande grund i varför jag tänker som jag gör eftersom kosten är så viktig för hormonell balans.

I övrigt samarbetar jag tätt med Dr Gunilla Saupes mottagning, Jakobsberg och har nära kontakt och gott kollegialt samarbete med ett flertal hälsopotentater i Sverige. Tusentals kvinnor följer mig via Louise Edlunds Hormonforum på facebook och många hundratals klienter har passerat min mottagning under åren och är även återkommande klienter.

Bakåt i tiden många års erfarenhet som lärare åt dåvarande mfGruppen (2007-14), numera Paleo Institute. Har dessutom under 5 år varit aktiv delägare i mf Hälsocenter, Sthlm (2007-13). Du kan lyssna på delar av mitt arbete via mina podcasts som ligger ute på Youtube, sök på Louise Edlund så kan du välja där. Eller gå in direkt på min hemsida och lyssna Hälsa och hormonpodden
I övrigt hänvisar jag till min ordinarie hemsida om du vill veta mer om mig och min bakgrund: Om Louise

Utbildningens längd

Utbildningen omfattar 30 lektionstimmar fördelat på 5 heldagar. Fr o m Omg 4 våren 2018: 6 heldagar och 36 timmar.
Efter avslutad kurs erbjuds ett frivilligt vidareutbildningsprogram/handledning under 6 månader.
Kostnaden för det ingår inte i utbildningens avgift.

 

TGrupparbete

Upplägg

Efter kursavslutning gör du en inlämningsuppgift för att bli godkänd diplomerad hormonterapeut från Louise Edlund Utbildningar AB. Du behöver också ha en lektionsnärvaro på minst 85 % av totalt 5 dagar. Det innebär max 4 timmars frånvaro.

Fr om omgång 4 då vi har totalt 6 kursdagar gäller max 6 timmars frånvaro på totalt 6 kursdagar.

Jag har skapat utbildningen utifrån min mångåriga erfarenhet som terapeut och lärare på andra hälsoutbildningar
(numera Paleo Institute, Anna Hallén Utbildningar).

För att du ska kunna bedöma mig som utbildningsgivare, hoppas jag att du hittar vad du söker här på sidan eller via min hemsida: www.louiseedlund.se
Där finns också gott om referenser från klienter, kollegor och elever liksom här under fliken: ”Omdömen”.

Du kommer ingå i en särskild facebook grupp för hormonterapeuter utbildade av mig där ni kan resonera med varandra.

Datum

Omgång 2: 7-9/4 och 24-25/4, kl. 9-16. SLUTSÅLD

Omgång 3:  6-8/10 + 16-17/10. SLUTSÅLD

Omgång 4: 13-15/4 och 26-28/4 2018 – OBS! nytt pris totalt 6 kursdagar

Lättare glutenfritt fika ingår, inga övriga måltider.

 

Kurslokal och tips på boende under utbildningen

Möteskontoret, S:t Eriksgatan 9, Sthlm
Tips på boende
Eller kanske du vill hyra någon annans privata lägenhet i Sthlm. Jag har provat AirBnB ute i Europa och min erfarenhet är att det fungerar utmärkt.
Här har du länk till AirBnb i Sthlm.


Pris omgång 3 – oktober 2017

Bindande anmälningsavgift 2000:- + moms 
Jag tar emot namn till reservlistan. Ibland får man sena avhopp.

Totalpris inkl. anmälningsavgift: 12.500:- + moms.
Priset inkl. kursmaterial och eBoken: Progesteron i praktiken.

 

Pris omgång 4 – april 2018 – totalt 6 kursdagar

Bindande anmälningsavgift 2000:- + moms
Totalpris inkl. anmälningsavgift: 15.120:- + moms = 18.900:- . OBS! en extra kursdag efter önskemål av tidigare elever.
Priset inkl. kursmaterial och eBoken: Progesteron i praktiken.

Anmälan


Omgång 3:

Senaste anmälningsdag:  1/9 2017 
Slutbetalning mot faktura resterande belopp 10.500:– + moms förfaller i början september 2017

Delbetalning : 5.250:- + moms förfallodag 25/8 och 5.250:- + moms förfallodag 25/9 mot en extra avgift om 200:- per faktura täckande kredit och admin. avgift.
V.v. meddela mig via mail senast 15/8-17 om du önskar delbetala.

Max 14 kursplatser.

Omgång 4 april 2018

Anmälan sker genom att betala en bindande anmälningsavgift på 2000:- + moms med kontokort här: Anmälan

Vill du hellre ha en faktura, kontakta mig.

Senaste anmälningsdag:  15/2 2018
Slutbetalning mot faktura resterande belopp 13.120:- + moms förfaller i mars 2018. 

Delbetalning : 6.560:- + moms förfallodag 31/1 2018 och 6.560:- förfallodag 28/2 2018 + moms mot en extra avgift om 200:- per faktura täckande kredit och admin. avgift.
V.v. meddela mig via mail senast 31/12 2017 om du önskar delbetala.

Max 14 kursplatser.


Avbokningsregler

 

Kursansvarig/lärare

Louise Edlund, Louise Edlund Utbildningar AB.

Ytterligare gästföreläsare kan förekomma för kortare avsnitt.

 

Kursavsnittet om Sköldkörtelhormonerna – Nadja Öström

Nadja

Nadja Öström, ordförande i Sköldkörtelföreningen mars 2014- mars 2017.
Fick 2010 sköldkörteldiagnosen Hashimoto och Hypotyreos i samtal med läkare.
Nadjas historia från chock och dödsångest till idag en hälsa i balans är både spännande och fantastisk. Till vardags driver Nadja sin egen frisersalong, uppvaktar politiker och vården för bättre hantering av sköldkörtelsjukdomar i Sverige och sprider sin kunskap om sköldkörtelobalanser, kost, näring och tarmobalanser. Nadja är dessutom utbildad Lic Kostrådgivare.
Med stor egen erfarenhet, både om sig själv och andra med sköldkörtelobalanser, förklarar Nadja den komplexitet sköldkörteln kan skapa vid obalans.